Automatiker till keramikugnar

Brännpunkt levererar automatiker till keramikugnar över hela Sverige. Vi erbjuder automatiker till keramikugnar från välkända varumärken som Bentrup, Rohde och Nabertherm. Några av dessa hittar du på denna sida.

Alla Bentrups automatiker, exempelvis Bentrup TC66 kan beställas med olika typer av kontaktdon för att passa skilda fabrikat av brännugnar.

Om du behöver hjälp med att hitta rätt automatik för din keramikugn eller vill ha dagsaktuella priser – kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60.


Rohde ST 411 ugnsautomatik

ST411 är en modern och användarvänlig automatik till keramikugnar med många funktioner. Den är än så länge ganska okänd i Sverige men har i utländsk fackpress prisats för sin användarvänlighet. En automatik för keramikugnar som når upp till högre tekniska krav utan att göra avkall på sin användarvänlighet. Den har även avkylningsramp vilket innebär att den kan användas för glasfusing.

 • 32 program med upp till 32 segment
 • 1 uppvärmnings el. kylramp + utjämning per segment
 • Utjämningsstider upp till 99 tim och 59 mi
 • Ramphastigheter från 1 till 999 ° / tim + FULL
 • Idealisk för användning vid glas eller keramikbränning
 • Program kan ändras under bränningen
 • Programmerbar paus och framflyttande steg
 • Låsbart tangentbord
 • Fördröjd start- upp till 99 tim 59 min
 • Återställning vid strömavbrott
 • Visar energianvändning
 • Visar börvärdesvisning
 • Alarm
 • Välj temperaturskala ° C / ° F
 • USB-gränssnitt för dataloggning
 • Programmerbar utgång för ventilation / kylsystem
 • Integrerad Wi-Fi modul för anslutning till trådlöst nätverk

Rohde myKiln App

 • Kan anslutas till ROHDE myKiln App
  • Övervaka bränning i realtid via smartphone eller dator
  • Skapa enkelt egna program i appen
  • Logga och arkivera dina brännprogram
  • Språk: Engelska eller tyska

Bruksanvisning Rohde ST411

Bruksanvisning Rohde ST410


Bentrup TC 44 automatik till keramikugnar

Detta är en automatik till keramikugnar som bara kräver ett fåtal inställningar och som är lätt att förstå inom  ett par minuter.

Bentrup TC44
Bentrup TC44

Detta är Bentrups enklaste automatik för keramikugnar med en enskild programmplats. Den första värmerampen har fem valbara hastigheter upp till 580°C. Därefter full effekt till valfri topptemperatur samt fem valbara utjämningstider följda av en naturlig avkylning.

Precis som Bentrups övriga automatiker ger TC 44 exakta brännresultat. Och naturligtvis har den även samma höga driftssäkerhet som under årtionden förknippats med Bentrups varumärke. Lägg därtill att TC44 har enklast tänkbara manövrering.

 

Bruksanvisning tc44/66/88


Bentrup TC 66 automatik till keramikugnar

Toppval hos Brännpunkt. Ofta är TC66 förstahandsvalet för både hobbykeramiker och professionella. En automatik som är användarvänlig och pålitlig. Lägg därtill att TC66 har alla de funktioner som normalt  efterfrågas vid bränning av keramik.

Bentrup TC66 automatik för keramikugnar
Bentrup TC66

Enkelheten med att hantera bränningen och att själv utan bekymmer programmera har gjort automatiken omtyckt över hela Europa. Därför är det kanske inte så konstigt att TC66 under åren också har blivit Brännpunkts mest efterfrågade automatik.

Den har sex program där alla är fullt programmerbara. Med fördröjd start och två värmeramper och topptemperatur med justerbar utjämningstid.

TC66 är alltså en användarvänlig automatik till keramikugnar som är enkel att programmera och där alla dina program sparas automatiskt i automatiken. När du har dina favoritprogram sparade är det sedan busenkelt att bränna. Välj bara programplats och tryck start. Det kan inte bli enklare än så.

Bruksanvisning tc44/66/88


Bentrup TC 88 ugnsautomatik

En kraftfull flexibel automatik till keramikugnar som har designats för komplexa brännkurvor. 

Bentrup TC88
Bentrup TC88

Används med fördel även för glas där man behöver avkylningssegment. I standardutförande har automatiken 3 programplatser. Brännkurvan kan innehålla upp till 9 fritt definierade segment. Den kan även levereras med beteckningen TC88e som då innehåller 18 programplatser.

TC88 är en flexibel kraftfull automatik i toppklass med en kompakt design och stora möjligheter. Lämplig för dig som vill ha stor frihet att själv bestämma brännkurvor.

Bruksanvisning tc44/66/88

Jämför mellan TC44 & TC66 & TC88


Bentrup TC 405 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 405
Bentrup TC405

TC 405, innehåller sex fasta (färdiga) program och nio personliga program.

Brännkurvorna består av fördröjd start, två utjämningstider, två värmeramper och en avkylningsramp.

En automatik som framförallt används till keramikugnar.

Mer information tc 405 en


Bentrup TC 405/30 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 405/30
Bentrup TC405/30

TC 405/30 har sex färdiga program och beroende på längd upp till 84 självdefinerade program.

Varje programplats har upp till 30 segment med valbar bränn-/avkylningsramp hålltid och temperatur på varje segment!

Används bland annat till keramik och glasfusing.

Mer information tc 405 30 en


Bentrup TC 503 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 503
Bentrup TC503

En automatik för dig som bränner ”standardbränningar” och vill att automatiken sköter jobbet. TC503 har fem knappar, en knapp för varje program.

Uttorkning, skröj, porslinsmålning, lergodsglasyr och stengodsglasyr.  ”Du trycker på en knapp och TC 503 gör resten”

Värdena för temperaturstigningen och utjämningstider är fasta, sluttempraturen kan lätt ändras via knapparna + och -.

Inställd sluttemperatur kan under hela bränningen avläsas i den lilla displayen, medan aktuell temperatur visas i den stora displayen.

Mer information om TC 503, TC 505 och TC 507


Bentrup TC 505 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 505
Bentrup TC505

Automatik till keramikugnar som tillhör den senare generationen av Bentrups automatiker. TC505 ingår i Bentrups Proffesional serie och kan utföra detsamma som TC 405 men med en rad ytterligare funktioner.

Automatiken har 6 fasta program och 24 självdefinerade ”personliga” program. Den kan även levereras uppgraderad som en flerzons-automatik.

Mer information om TC 503, TC 505 och TC 507


Bentrup TC 507 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 507
Bentrup TC507

En automatik som tillhör samma ”familj” som TC 505. Med denna har du möjlighet att att lägga in 99 egna program (beroende på hur många segment som används i varje program)!

Varje segment har en ramp, en temperatur och en hålltid. TC507 kan även levereras uppgraderad som en flerzons-automatik.

Den här automatiken är mycket enkel att hantera men klarar ändå av de mest komplicerade bränningar.

Mer information om TC 503, TC 505 och TC 507


Rohde TC 304 automatik till keramikugnar

Toppval hos Brännpunkt. En omtyckt och användarvänlig automatik för keramikugnar som ursprungligen är tillverkad av Bentrup.

Rohde automatik TC304 till keramikugn
Rohde TC304

I grunden är detta samma typ av automatik som Bentrups storsäljare TC66. Rohde TC 304 levereras som standard vid nyförsäljning av Rhodes keramikugnar.

Rohdes automatik TC304 innehåller fem programplatser där alla är fullt progammerbara. Med fördröjd start och två värmeramper, topptemperatur, utjämningstid och avkylningsramp.Dina program sparas automatiskt i automatiken.

Rohdes TC 304 är som sagt en användarvänlig automatik till keramikugnar där du med lätthet programmerar dina favoritprogram vilka sedan sparas automatiskt i automatiken. När dina program sparats är det sedan busenkelt att bränna. Välj bara programplats och tryck start. Enklare kan det inte bli.

 

Bruksanvisning Rohde TC304

 


Nabertherms ugnsautomatik serie 500

Nabertherm levererar numera sina ugnar med den nya automatiken i 500-serien. Automatiken har en stor touchpanel men du kan även övervaka ugnen via den kostnadsfria appen ”MyNabertherm” för smartphones. USB-sticka med möjlighet att logga bränningar.

Serie 500 har en mängd olika funktioner och automatiken finns att få i några olika utföranden. Som standard till Nabertherms ugnar levereras modell B 500.

Naber B500_C540

Ta dig vidare till Brännpunkt YouTube och lär dig hur Nabertherms ugnsautomatik 500 fungerar

Svensk bruksanvisning för Nabertherms automatiker i serie 500 hittar du här


Nabertherm serie 400 ugnsautomatik

Föregångaren till serie 500 är serie 400. Denna automatik levereras inte längre tillsammans med nya ugnar från Nabertherm men du kan läsa mer om serie 400 här eller så klickar du dig direkt vidare till Brännpunkt YouTube för att kolla hur den fungerar.

Svensk bruksanvisning för Nabertherms automatiker i serie 400 hittar du här