Automatiker till keramikugnar

Brännpunkt levererar automatiker till keramikugnar över hela Sverige. Vi erbjuder automatiker till keramikugnar från välkända varumärken som Bentrup, Rohde och Nabertherm. Några av dessa hittar du på denna sida.

Alla Bentrups automatiker, exempelvis Bentrup TC75 TC95 eller TC66 kan beställas med olika kontaktdon för att passa skilda fabrikat av brännugnar.

Om du behöver hjälp med att hitta rätt automatik för din keramikugn eller vill ha dagsaktuella priser – kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60.


Rohde ST 411 ugnsautomatik

Keramik/Stengodsbränning – Avancerade brännkurvor – Glasfusing – Kristallglasyrer – Utgång för ventilations- eller kylsystem – Övervaka ugnens energiförbrukning – Anslut till ROHDE myKiln App

ST411 är en modern och användarvänlig automatik till keramikugnar med många funktioner. Har i utländsk fackpress prisats för sin användarvänlighet. En automatik för keramikugnar som når upp till högre tekniska krav utan att göra avkall på sin användarvänlighet. Du kan programmera flera avkylningsramper vilket innebär att den utöver keramik/stengodsbränning även är utmärkt för glasfusing eller kristallglasyrer som behöver stegvis avkylning.

 • 32 program med upp till 32 segment
 • 1 uppvärmnings el. kylramp + utjämning per segment
 • Utjämningsstider upp till 99 tim och 59 min
 • Ramphastigheter från 1 till 999 ° / tim + FULL
 • Idealisk för användning vid glas eller keramikbränning
 • Program kan ändras under bränningen
 • Programmerbar paus och framflyttande steg
 • Låsbart tangentbord
 • Fördröjd start- upp till 99 tim 59 min
 • Återställning vid strömavbrott
 • Visar energianvändning
 • Visar börvärdesvisning
 • Alarm
 • Välj temperaturskala ° C / ° F
 • USB-gränssnitt för dataloggning
 • Programmerbar utgång för ventilation / kylsystem
 • Integrerad Wi-Fi modul för anslutning till trådlöst nätverk

Rohde myKiln App

 • Kan anslutas till ROHDE myKiln App
  • Övervaka bränning i realtid via smartphone eller dator
  • Skapa enkelt egna program i appen
  • Logga och arkivera dina brännprogram
  • Språk: Engelska eller tyska
Youtube Brännpunkt logga
Kolla in hur Rohde myKiln App funkar – Besök Brännpunkt Youtube

Bruksanvisning Rohde ST411


Rohde ST 310 ugnsautomatik – NYHET

Utmärkt för Keramik/Stengodsbränning – Användarvänlig och överskådlig – Övervaka ugnens energiförbrukning – Anslut till ROHDE myKiln App

Ugnsautomatik för keramikbränning Rohde ST 310

Med utgångspunkt från ST 411 har Rohde utvecklat en än mer användarvänlig automatik, Rohde ST 310. Den är enkel och överskådlig men har samtidigt många möjliga funktioner. Automatiken har 32 programplatser och loggar bland annat ugnens energiförbrukning. Kan anslutas till Rohdes myKiln App där du lätt övervakar brännprocessen i realtid via smartphone. Skapa, logga och arkivera dina program i appen. Välj själv hur du vill använda ST 310 – med eller utan app.

Rohde ST310
Rohde ST 310

Skillnad mellan Rohde ST 411 och Rohde ST 310: Frånsett att du på ST 310 visuellt ser brännkurvan är skillnaden att ST 411 är avsedd för mer avancerade brännkurvor. Med ST 411 kan du programmera en händelse, exempelvis koppla en fläkt eller ett kylsystem via ett relä som sedan styrs av automatiken.  ST 310 saknar denna möjliget. Men om du som de allra flesta håller dig till bränning av keramik/stengods med vanliga glasyrer och har en separat koppling till ett ventilationssystem är ST 310 förstahandsvalet. ST 310 är mycket användarvänlig och utmärkt för keramik/stengodsbräning.

 • 32 program
 • 2 reglerade värmeramper, 1 reglerad kylramp och utjämning per program
 • Utjämningsstider upp till 99 tim och 59 min
 • Ramphastigheter från 1 till 999 ° / tim + FULL
 • Idealisk för användning vid glas eller keramikbränning
 • Program kan ändras under bränningen
 • Programmerbar paus och framflyttande steg
 • Låsbart tangentbord
 • Fördröjd start- upp till 99 tim 59 min
 • Återställning vid strömavbrott
 • Visar energianvändning
 • Visar börvärdesvisning
 • Alarm
 • Välj temperaturskala ° C / ° F
 • USB-gränssnitt för dataloggning
 • Integrerad Wi-Fi modul för anslutning till trådlöst nätverk
 • Kolla in hur Rohde myKiln App funkar – Besök Brännpunkt Youtube

TC75 WU och TC95 WU – Nyheter från Bentrup

TC75 och TC95 är Bentrups efterträdare till Bentrup TC66 och TC88. Under många år har Bentrup TC66 varit en omtyckt ugnsautomatik i keramikverkstäder över hela Europa. Speciellt dess användarvänligheten har varit uppskattad och därför är vi extra glada över att Bentrup TC75 har ärvt användarvänligheten från sin föregångare.

Ugnsautomatik TC75 och TC95

Bentrup TC75WU har en modern elegant design, är användarvänlig och överskådlig men du kan även koppla upp automatiken till WiFi och därigenom få åtkomst till Bentrups SuperWise. Om du som de flesta keramiker bränner keramik/stengods med vanliga glasyrer rekommenderar vi Bentrup TC75WU framför den mer avancerade Bentrup TC95WU.

Bentrup TC95WU är avsedd för dig som kräver mer avancerade brännkurvor. Utöver keramik/stengodsbränning är TC95 utmärkt för glas och kristallglasyr med 20 st fritt definierade segment.

SuperWise är gränssnittet du kopplar upp dig till via WiFi. Med SuperWise får du kontroll över TC75WU eller TC95WU i din smartphone, surfplatta eller dator. Logga in på SuperWise och du har åtkomst från alla håll. Ingen ytterligare hårdvara krävs. Båda automatikerna är även utrustade med USB-gränssnitt. Du väljer själv om du vill koppla upp TC75WU eller TC95WU till WiF eller ej. För dig som inte önskar ansluta till WiFi- använder du automatiken utan någon uppkoppling.

TC75WU har 6 st programplatser där alla är fullt programmerbara. Fördröjd start och två värmeramper och topptemperatur med justerbar utjämningstid. Bruksanvisning Bentrup TC75

TC95WU för komplexa brännkurvor har 20 st programplatser där alla är fullt programmerbara. Fördröjd start och 20 st fritt definierade segment. En flexibel automatik designad för avancerade brännkurvor. Bruksanvisning Bentrup TC95

Bra att veta: Bentrup TC 75 och TC 95 tillverkas i olika utföranden. Med eller utan WiFi / med eller utan USB. Brännpunkt har valt att erbjuda de mest utrustade modellerna som har både WiFi och USB: TC75WU och TC95WU, där W står för WiFi och U står för USB.


Bentrup TC 66 automatik till keramikugnar

TC66 var tidigare förstahandsvalet för både hobbykeramiker och professionella. En automatik som är användarvänlig och pålitlig. Lägg därtill att TC66 har alla de funktioner som normalt  efterfrågas vid bränning av keramik.

Bentrup TC66 automatik för keramikugnar
Bentrup TC66

Enkelheten med att hantera bränningen och att själv utan bekymmer programmera har gjort automatiken omtyckt över hela Europa. Därför är det kanske inte så konstigt att TC66 under åren också har blivit Brännpunkts mest efterfrågade automatik.

Den har sex program där alla är fullt programmerbara. Med fördröjd start och två värmeramper och topptemperatur med justerbar utjämningstid.

TC66 är alltså en användarvänlig automatik till keramikugnar som är enkel att programmera och där alla dina program sparas automatiskt i automatiken. När du har dina favoritprogram sparade är det sedan busenkelt att bränna. Välj bara programplats och tryck start. Det kan inte bli enklare än så.

Bruksanvisning tc44/66/88


Bentrup TC 88 ugnsautomatik

En kraftfull flexibel automatik till keramikugnar som har designats för komplexa brännkurvor. 

Bentrup TC88
Bentrup TC88

Används med fördel även för glas där man behöver avkylningssegment. I standardutförande har automatiken 3 programplatser. Brännkurvan kan innehålla upp till 9 fritt definierade segment. Den kan även levereras med beteckningen TC88e som då innehåller 18 programplatser.

TC88 är en flexibel kraftfull automatik i toppklass med en kompakt design och stora möjligheter. Lämplig för dig som vill ha stor frihet att själv bestämma brännkurvor.

Bruksanvisning tc44/66/88

Jämför mellan TC44 & TC66 & TC88


Bentrup TC 405 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 405
Bentrup TC405

TC 405, innehåller sex fasta (färdiga) program och nio personliga program.

Brännkurvorna består av fördröjd start, två utjämningstider, två värmeramper och en avkylningsramp.

En automatik som framförallt används till keramikugnar.

Mer information tc 405 en


Bentrup TC 405/30 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 405/30
Bentrup TC405/30

TC 405/30 har sex färdiga program och beroende på längd upp till 84 självdefinerade program.

Varje programplats har upp till 30 segment med valbar bränn-/avkylningsramp hålltid och temperatur på varje segment!

Används bland annat till keramik och glasfusing.

Mer information tc 405 30 en


Bentrup TC 503 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 503
Bentrup TC503

En automatik för dig som bränner ”standardbränningar” och vill att automatiken sköter jobbet. TC503 har fem knappar, en knapp för varje program.

Uttorkning, skröj, porslinsmålning, lergodsglasyr och stengodsglasyr.  ”Du trycker på en knapp och TC 503 gör resten”

Värdena för temperaturstigningen och utjämningstider är fasta, sluttempraturen kan lätt ändras via knapparna + och -.

Inställd sluttemperatur kan under hela bränningen avläsas i den lilla displayen, medan aktuell temperatur visas i den stora displayen.

Mer information om TC 503, TC 505 och TC 507


Bentrup TC 505 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 505
Bentrup TC505

Automatik till keramikugnar som tillhör den senare generationen av Bentrups automatiker. TC505 ingår i Bentrups Proffesional serie och kan utföra detsamma som TC 405 men med en rad ytterligare funktioner.

Automatiken har 6 fasta program och 24 självdefinerade ”personliga” program. Den kan även levereras uppgraderad som en flerzons-automatik.

Mer information om TC 503, TC 505 och TC 507


Bentrup TC 507 ugnsautomatik

Bentrup automatik TC 507
Bentrup TC507

En automatik som tillhör samma ”familj” som TC 505. Med denna har du möjlighet att att lägga in 99 egna program (beroende på hur många segment som används i varje program)!

Varje segment har en ramp, en temperatur och en hålltid. TC507 kan även levereras uppgraderad som en flerzons-automatik.

Den här automatiken är mycket enkel att hantera men klarar ändå av de mest komplicerade bränningar.

Mer information om TC 503, TC 505 och TC 507


Rohde TC 304 automatik till keramikugnar

Omtyckt och användarvänlig automatik för keramikugnar. Tillverkad av Bentrup.

Rohde automatik TC304 till keramikugn
Rohde TC304

I grunden är detta samma typ av automatik som Bentrups storsäljare TC66. Rohde TC 304 levereras som standard vid nyförsäljning av Rhodes keramikugnar.

Rohdes automatik TC304 innehåller fem programplatser där alla är fullt progammerbara. Med fördröjd start och två värmeramper, topptemperatur, utjämningstid och avkylningsramp.Dina program sparas automatiskt i automatiken.

Rohdes TC 304 är som sagt en användarvänlig automatik till keramikugnar där du med lätthet programmerar dina favoritprogram vilka sedan sparas automatiskt i automatiken. När dina program sparats är det sedan busenkelt att bränna. Välj bara programplats och tryck start. Enklare kan det inte bli.

Bruksanvisning Rohde TC304


Nabertherms ugnsautomatik serie 500

Nabertherm levererar numera sina ugnar med den nya automatiken i 500-serien. Automatiken har en stor touchpanel men du kan även övervaka ugnen via den kostnadsfria appen ”MyNabertherm” för smartphones. USB-sticka med möjlighet att logga bränningar.

Serie 500 har en mängd olika funktioner och automatiken finns att få i några olika utföranden. Som standard till Nabertherms ugnar levereras modell B 500.

Naber B500_C540

Ta dig vidare till Brännpunkt YouTube och lär dig hur Nabertherms ugnsautomatik 500 fungerar

Svensk bruksanvisning för Nabertherms automatiker i serie 500 hittar du här

Nabertherm controller PC/apple-miljö


Nabertherm serie 400 ugnsautomatik

Föregångaren till serie 500 är serie 400. Denna automatik levereras inte längre tillsammans med nya ugnar från Nabertherm men du kan läsa mer om serie 400 här eller så klickar du dig direkt vidare till Brännpunkt YouTube för att kolla hur den fungerar.

Svensk bruksanvisning för Nabertherms automatiker i serie 400 hittar du här