Frontmatade brännugnar Padelttherm

Padelttherms Stengodsugn 1320°Frontmatade brännugnar Padelttherm

Det är en glädje för oss att få presentera Padelttherms keramikugnar på den svenska marknaden.

Padelttherm är ett gediget tyskt företag som tillverkat brännugnar sedan 1902! Ugnarna är av absolut högsta kvalitet, alltifrån stålkonstruktionen till isoleringen och elementen. Precisionen i hantverket är enastående.

Padelttherm tillverkar i huvudsak specialbyggda ugnar för keramik- glas- och stålindustrin, men KOE-serien för stengodsbränning (max 1320°C) som tillverkas från 120-2610 liter är ett närmast oslagbart alternativ för den kräsne keramikern som önskar en keramikugn avsedd för hårt arbete i många år framöver.

Alla ugnar kan också levereras med annat kilowattal än det angivna.

Teknisk informarion
Teknisk informarion

El/gas kombinationsugnEl/gas kombinationsugn

Elektrisk keramikugn, 1320°C med gasolbrännare (för reduktionsbränningar)

Padelttherm som har tillverkat brännugnar i 100 år har i samarbete med Brännpunkt AB konstruerat och tillverkar en el/gas ugn i toppklass.

Kombinationsugnen kan naturligtvis användas som en vanlig lergods- eller stengodsugn men ger dig möjligheter att även utnyttja de fördelar som en gasolugn ger. Detta med en minimal gasförbrukning och samtidigt få del i elugnens förnämliga styrutrustning.

KOE/G bygger på den välbeprövade grundmodellen för KOE ugnarna. Alla storlekar har element på fem sidor, dvs. sidor, botten samt i dörr och bakvägg.”Skorstenen” i downdraught design ligger i bakvägg. Brännaren monteras ifrån sidan under ugnen. Ställbart spjäll med praktiskt handtag både vid in- och utflöde.

Teknisk information
Teknisk information