Glasyrsprutskåp

Brännpunkt levererar glasyrsprutskåp över hela Sverige. Vi erbjuder sprutboxar för glasyr från Kittec och Rohde. Spraybås som är speciellt designade för dig som arbetar i keramiska verkstäder. De är utrustade med fläkt och filtersystem som hindrar att glasyr och färgpartiklar sprider sig i verkstaden.

Om du vill ha mer information om Brännpunkts glasyrsprutskåp eller vill ha dagsaktuella priser för sprayboxarna – kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60


Rohde glasyrsprutskåp SK 66

  • Robust skåp för den professionella keramikverkstaden
  • Kraftfull tystgående fläkt
  • Integrerat filtersystem som är enkelt att rengöra

Rohdes sprutskåp SK 66 har designats för keramiska verkstäder i syfte att förhindra att glasyr- och färgpartiklar frisläpps i luften. Med hjälp av Rohdes glasyrskåpet får du på så sätt en dammfri och även säker arbetsmiljö i hela verkstaden.

Rohde sprutskåp SK 66
Sprutskåp SK 66

Därtill är skåpet mycket robust i sin konstruktion och dessutom lätt att montera. Det är ett korrosionsfritt skåp som har tillverkas i ett stötsäkert plastmaterial. Fördelarna med materialvalet innebär också att skåpet blir tyst och smidigt att arbeta med.

Rohdes integrerade filtersystem kan enkelt rengöras eller bytas utan några speciella verktyg. Det är filter som förhindrar att giftig färg eller glasyrpartiklar kommer ut i luften. SK 66 garanterar en hög säkerhet, är ergonomiskt utformad, har låg ljudnivå och hög prestanda.

Kavaletten medföljer inte som standard utan är ett tillval för sprutskåpet. I Rohdes urval av kavaletter hittar du två passande modeller av utmärkt kvalitet: RSN 220 som är tillverkad av stål samt RSSN 260 av gjutjärn och med kullager.

Mer information om Rohde glasyrsprutskåp SK66 – pdf


 Kittec sprutskåp SB 1

  • Perfekt för keramikverkstaden
  • Kraftfull fläkt
  • Enkel rengöring
    Kittec glasyrsprutskåp SB 1
    Glasyrsprutskåp SB 1

KITTEC® SB-1 glasyrsprutskåp har ett slutet arbetsområde som är öppet framtill. Via en sugfläkt bildas ett undertryck som hindrar de fina glasyr- eller färgpartiklarna att slippa ut från sprutskåpet.

Glasyrsprutskåp är idealiskt för mindre verkstäder. Den ”orena” luften filtreras och återförs sedan ren ut i rummet. Metallfiltret med sina insatser är placerat på baksidan av skåpet. Vid rengöring plockas filtret bort och sköljs av under rinnande vatten .

Kittecs spraybås kan du placera på ett bord eller använda tillsammans med det medföljande stativet. Det är tillverkat av massivt stål och levereras färdigt för anslutning.

Som tillval till KITTEC® SB-1 spraybås finns även en kavalett / bandhjul.

Mer information om Kittec glasyrsprutskåp SB1 – pdf

Detaljbilder Kittec glasyrsprutskåp SB 1
Detaljbilder SB 1