Kavaletter

Brännpunkt levererar kavaletter för keramik lera och glasyr över hela landet.

Till professionella keramiker, hobbykeramiker, skolor, företag och institutioner. Vi erbjuder kavaletter i hög kvalitet som är tillverkade i aluminium, stål eller gjutjärn.

Kavaletter i flera varianter av både golv- och bordsmodell.

Behöver hjälp eller vill ha dagsaktuella priser för kavaletter – kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60


Kavaletter från Rohde

Rohdes kavaletter för håller samma höga standard som övriga produkter från Rhode. Det är kavaletter som i sin konstruktion och i sitt utförande är hållbara och smidiga att arbeta med. Kavaletterna har tyst och smidig rotation.

Fyra kavaletter i olika storlekar och höjder.

Modellerna i serien RSN och RSH roterar med minsta möjliga kontaktyta på en härdad stålkula. Den låga friktionen mellan stålkula och kavalettens tallrik ger dem också en ovanligt lång rotationstid. Kavaletter bland modellerna RSN och RSH kan du också enkelt låsa i önskvärd position med hjälp av en vingmutter.

Modellerna RSSN och RSSH roterar i stället på två kullager vilket ger dem en påfallande jämn och lång rotationstid. Känslan i dessa kavaletter är stabil och du får en direkt upplevelse av den höga kvaliteten.

Kavaletternas tallrikar har tydliga cirkulära spår. Det innebär att du med hjälp av spåren enklare kan placera materialet exakt i centrum på skivan.

  • Tyst och smidig rotation
  • Cirkulära spår i tallriken som underlättar centrering
  • Modellerna RSN och RSH kan fixeras med vingskruv och har en tallriksdiameter på 220 mm. Kavaletter som roterar på en härdad stålkula.
  • Modeller RSSN och RSSH med tallriksdiameter på 260 mm. Roterar stabilt och länge på dubbla kullager.

Bordsmodeller med pris från ca 1060 kronor + moms  (ca 1 325 kronor inkl moms)

Golvmodeller med pris från ca 2 500 kronor + moms (ca 3 125 kronor inkl moms)

För dagsaktuella priser – Kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60

Rohde kavalett teknisk specifikation
Teknisk specifikation över Rohde kavaletter

Kavalett i låg modell av aluminium

En bordskavalett i låg modell med tallrik av gjuten aluminium. Vikten är endast 1,35 kilo. Kavaletten har kullager vilket gör att gången är jämn och tyst. Foten är tillverkad i lackerat stål. Diameter 220 mm, höjd 54 mm

Pris ca 600 kronor + moms  ( ca 750 kronor inkl moms) För dagsaktuella priser – Kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60

Kavalett med tallrik i aluminium diameter 220mm höjd 54mm

Kavalett från Kittec

En kavalett i keramikverkstaden underlättar det konstnärliga skapandet. Kittec har två olika kavaletter att välja mellan. Modell RSL med tallriksdiameter 220 mm i två höjder, 48- och 123 mm.

Kittecs kavaletter har tyst och smidig gång. De är även utrustade med cirkulära centreringsspår vilket underlättar och gör det enklare att placera materialet i centrum på skivan.

  • Smidig tyst rotation
  • Tallrik med cirkulära spår som underlättar centreringen av materialet
  • Lackerad stål.

Bordsmodell RSL 220 N:  Pris ca 760 kronor + moms  (ca 950 kronor inkl moms)

Bordsmodell RSL 220 H:  Pris ca 800 kronor + moms  (ca 1 000 kronor inkl moms)

För dagsaktuella priser – Kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60

Kavaletter