Kavelbord

Kittec Kavelbord RS
Kittec RS

Brännpunkt levererar kavelbord över hela landet: Till Professionella keramiker, hobbykeramiker, skolor, företag och institutioner. Vi erbjuder kavelbord i hög kvalitet från två välkända tillverkare – Rhode och Kittec. Vi hjälper dig gärna hitta rätt ”kavelmaskin” som passar bäst för dina behov.

Om du behöver hjälp eller vill ha dagsaktuella priser för kavelborden – kontakta oss på eller ring 0340-20 55 60


Rohde kavelbord PW 600RW600

Kavelbord PW 600 är robust konstruerat för att tåla hårt arbete. Bordet är avsedd för dagligt bruk i keramikverkstäder. Ramen har tillverkats av kraftiga fyrkantsrör. De fyra benen kan sättas på eller tas bort, exempelvis under transport eller om man vill använda kavelbordet direkt på ett bord.

Leran matas in mellan två linnedukar. Den stora rulldiametern och det smidiga hjulhandtaget gör att leran lätt matas igenom över hela arbetsområdet. Dubbla inställningsvred gör att lerplattans tjocklek enkelt kan justeras exakt från två sidor.

Styrningen är utrustad med dubbla kullager som gör att rullen löper friktionsfritt. Kavelbordet är tillverkat för daglig användning i professionella keramikverkstäder eller skolor. Lerplattan tas bort från valsen utan ansträngning och är sedan redo för vidare bearbetning. Kavelbordet kräver inte någon ingående rengöring.

Teknisk specifikation
Yttermått: Längd 1410 mm, Bredd 880 mm, Höjd 1250 mm.600
Arbetsområde: Längd 850 mm, Bredd 650 mm, 0-85 mm
Vikt: 100 kg

3-års garanti


Kittec kavelbord RM 1.RW1

KITTEC® RM 1 är konstruerad för många års problemfri användning i den professionella keramikverkstaden.

Den friktionsfria kugghjulsdrivningen gör att valsen löper smidigt över bordet. Lerans tjocklek regleras enkelt med ett justeringshjul som är placerat i mitten över valsen. Med hjälp av måttskalan kan du exakt ställa in lerans tjocklek. RM 1 kan användas både som en fristående enhet eller placeras på ett befintligt bord.

Teknisk specifikation
Yttermått: Längd 1160 mm, Bredd 850 mm, Höjd 1300 mm.
Arbetsområde: Längd 800 mm, Bredd 675 mm, 0-90 mm. Vikt 70 kg

3-års garanti


Kittec kavelbord RS

RS är ett kavelbord för verkstäder med begränsat utrymme. Bordet är av god kvalitet med riktig bra funktion och hållbarhet.
Kavelbordet har två galvaniserade cylindrar som kan roteras i båda riktningar.

Kavelbord Kittec RS
Kavelbord Kittec RS

Lerans tjocklek justerar du lätt med hjälp av en precisionsskala och ett användarvänligt justeringshandtag. RS: s stora arbetsyta gör det också smidigt att hantera även stora lerplattor. Genom att använda två dukar är det till och med möjligt att kavla extra stora lerplattor. Kavlingsbordet kräver ett minimalt utrymme.

Kavelbord Kittec RS Detaljbilder
Detaljbilder Kittec RS

Teknisk specifikation

• Bredd: 900 mm
• Djup: 590 mm (770 mm inkl. handtag)
• Höjd: 330 mm
• Cylinderbredd: 500 mm
• Lera tjocklek: 0 – 60 mm
• Dukmått: 490 x 990 mm
• Vikt: 18 kg + 7 kg arbetsyta
• Minsta storlek på stödbordet: 590 x 950 mm