Övriga produkter

Sättmaterial och reservdelar

Behöver du sättmaterial eller reservdelar till din keramikugn? Kontakta Brännpunkt så hjälper vi dig. Hos oss hittar också värmeelement i kanthaltråd till de flesta keramikugnar på marknaden. Vi har även termoelement, reläer mm.

Sättplattor original

Sättplattor finns i flera olika storlekar och former.

Vi kan ordna olika typer av sättplattor i originalutförande direkt från ugnstillverkarna. Du får då rätt sättplattor till din ugn från början utan att behöva fundera över vilka kvaliteter eller mått som är det rätta. Det är enkelt men ofta även lönsamt, speciellt när det är lite udda mått på plattorna. Men det krävs att du beställer några sättplattor åt gången för att få lönsamhet på grund av fraktkostnaden. Begär offert.

Sättplattor
Sättplattor i olika former
  • Rohde
  • Kittec
  • Nabertherm
  • Padelttherm

 

Runda sättplattor standard

Det här är sättplattor som passar perfekt till din hobbyugn. Fraktkostnad tillkommer på priserna.

Sättplatta rund 420 x 12 mm Pris 425 kronor inklusive moms

Sättplatta rund 470 x 15 mm Pris 550 kronor inklusive moms

Sättplatta rund 520 x 15 mm Pris 600 kronor inklusive moms

Sättplattor

 

Karborundum SiC plattor

SiC-plattor eller carborundum plattor som de även kallas, används ofta i botten på frontmatade ugnar. De är mycket värmetåliga och är därför lämpliga i direkt närhet till exempelvis ugnens bottenelement. Brännpunkt kan hjälpa dig med nya bottenplattor till de flesta fabrikat. Däribland Padelttherm, Nabertherm och Rohde.

RSiC Plates, Silicon carbide  SiC eller carborundum. Ja kärt barn har många namn!  Det här är plattor som också används som exklusiva sättplattor i keramikugnar. Det är mycket värmetåliga sättplattor som är både tunnare och lättare att hantera och med lång hållbarhet. Men smakar det så kostar det. Priset är ofta flerdubbel mot vanliga sättplattor. Men trots högt pris kan det ändå vara lönsamt om man har en större produktion. Begär offert.

 


Pelare till sättplattor

Pelare till sättmaterial Rohde_2
Set med pelare i fyra längder

Set med pelare i hög kvalitet där varje set innehåller 12 stycken pelare. Säljs endast i hela set. Pris 475 kronor inklusive moms. Frakt tillkommer.

I lådan hittar du 3  pelare av varje längd: 25 mm – 50mm – 75mm och 100 mm.

Det här är samma set med pelare som följer med alla leveranser av nya ugnar från Rohde.

Pelare till sättmaterial Rohde
Set med 12 st pelare. 3 av varje längd: 25, 50, 75 , 100 mm

 

 

 

 

 


 

Element till keramikugnar

Element till brännugnar är en förbrukningsvara. Förr eller senare brukar man därför behöva byta ut värmeelementen i sin keramikugn. Vi har värmeelement / värmespiraler till de flesta keramikugnarna på marknaden: Kontakta oss för aktuellt pris på element till din ugn.

Gör så här: Ta ett foto av ugnens identitetsskylt och mejla oss. Då kan vi ta reda på vilka element din ugn behöver. Du hittar identitetsskylten vanligtvis på sidan eller baksidan av ugnen.

Värmeelement i keramikugn monterade på rör
Element på rör
  • Rohde
  • Kittec
  • Nabertherm
  • Padelttherm
  • Cromartie Kilns
  • Tucker Kilns

 

 

 

 

Tucker keramikugn insida
Element i toppmatad ugn