Reservdelar till keramikugnar

Brännpunkt levererar reservdelar till keramikugnar över hela landet. Hos oss hittar du termolement, reläer och andra reservdelar till din keramikugn. Om du behöver reservdelar till din brännugn – Kontakta oss så försöker vi hjälpa dig. Vi har temperaturavkännare i olika varianter och även en del kanthaltråd på lager.

Termoelement– Element– Automatiker- Reservdelar

Behöver du hjälp eller vill ha dagsaktuella priser på reservdelar  – kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60


Reservdelar till keramikugnar

Brännpunkt reparerar själva inga ugnar eller maskiner. Men vi kan hjälpa dig att hitta reservdelar till keramikugnar för de vanligast förekommande brännugnarna på marknaden. Vi är representanter för Padlettherm, Nabertherm, Kittec, Rohde och Tucker Kilns. Till keramikugnar av dessa fabrikat kan vi skaffa fram det mesta.

Kika här om du letar efter värmeelement till keramikugnar

Element i toppmatad keramikugn

 

Termolemenent – temperaturavkännare till brännugnar

I moderna ugnar hittar man normalt ett termoelement. Det är en temperaturavkännare inne i ugnen som talar om för ugnsautomatiken vilken värme det är. Termoelement finns i en stor mängd olika varianter och storlekar. I vissa ugnar med flera zoner finns mer än ett termoelement vilka då läser av ugnens temperatur på flera ställen.

Termoelement är reservdelar till keramikugnar som man efter en längre tids användning kan behöva att byta ut. Utöver att de finns i varierande storlekar brukar man också dela in thermolement i olika typer. Vanligast idag är TYP S, men det finns även TYP K och Typ R. Ibland kan man läsa på baksidan av termoelementet vilket typ det är.

Thermolement temperaturavkännare för brännugnar
Termoelement

Det är viktigt att veta vilket typ av termoelement man har till sin ugn eftersom de är anpassade till ugnens automatik. Om du sätter i fel typ av termoelement till din ugn kommer den att ge felaktiga värden till automatiken. Det gäller också om du byter ut din automatik och den inte är programmerad för det termoelement som sitter i ugnen. Du måste alltså ha koll på det här om du byter ut automatik eller termoelement i din gamla ugn.

 


Övriga reservdelar till keramikugnar

Behöver du reläer, lockbrytare eller någon annan del till din stengodsugn. Hör med oss så försöker vi hjälpa till. Men för att vi skall kunna hjälpa dig måste vi också kunna avgöra vilken brännugn du har. Ta därför ett foto av ugnens identitetsskylt och mejla oss. Ta även ett foto av den reservdel som du efterfrågar.

Lockbrytare till toppmatad keramikugn
Lockbrytare

Du gör alltså så här:

Ta ett foto av ugnens identitetsskylt. Du hittar identitetsskylten vanligtvis på sidan eller baksidan av ugnen.

Ta också ett foto av den reservdel du vill ha.

Mejla foton till oss på info@brannpunkt.se

Gasdämpare för lock till toppmatad keramikugn Kittec
Gasdämpare

 

I många fall kan vi även skaffa sten och annat isoleringsmaterial till ugnar.  I de fall vi själva inte kan hjälpa dig försöker vi istället guida dig vidare till någon av Brännpunkts alla kunniga samarbetspartner.