Slamavskiljare

Brännpunkt levererar slamavskiljare / leravskiljare till keramikverkstäder över hela landet.

Kittec Slamavskiljare AB

Till professionella keramiker, hobbykeramiker, skolor, företag och institutioner. Vi erbjuder slamavskiljare i hög kvalitet från två välkända tillverkare – Rhode och Kittec.

Slamavskiljare med trekammarsystem som förebygger stopp i avlopp och som separerar miljöskadligt slam lera och glasyrrester. Bra både för miljön och keramikverkstadens avlopp.

Behöver hjälp eller vill ha dagsaktuella priser för slamavskiljare – kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60

Tre slamavskiljare. Två från Kittec och en från Rohde. Längst till vänster syns den minsta slamavskiljarn speciellt avsedd för trånga utrymmen under vasken.
Slamavskiljare AB
Principskiss Slamavskiljare

Rester av lera och glasyr som spolas direkt ned i vasken utan slamavskiljare orsakar med tiden stopp i avlopp. Av miljöskäl skall man inte heller spola ut rester av slam som riskerar att förorena grundvatten och vattentäkter. Med en slamavskiljare installerad slipper du stopp i dina avlopp och gör samtidigt en god insats för miljön.


Slamavskiljare Rohde AB 100

Rohde slamavskiljare AB 100

Rohde AB 100 är konstruerad med ett trekammarsystem och behållaren är tillverkad av miljövänlig polypropenplast i en konstruktion som både är stabil och stötsäker. AB 100 förebygger effektivt stopp i avlopp och vattenledningar genom att separera bort slam som lera- och glasyrrester. Installationen är enkel och det är också lätt att rengöra slamavskiljaren.

Den är flexibel då den står på en lackerad stålvagn försedd med 4 tåliga industrihjul. Det gör vagnen lätt att flytta även när slamavskiljaren innehåller mycket rester av lera.

Slamavskiljaren kan anslutas till nästan vilket avlopp som helst. Den levereras med en flexislang för anslutning till vask och ett rejält vattenlås för anslutning till avlopp.

Lock till slamavskiljaren finns som tillval.

Egenskaper:

 • Generöst trekammarsystem
 • Miljövänlig polypropenplasttank, stabil och stötsäker
 • Variabel anslutning av inloppshylsa (diameter 40 mm)
 • Stålstativ med 4 st hjul och infästning i metall
 • Lock finns som tillval

Teknisk specifikation:

Yttermått: Längd 630 mm, Bredd 450 mm, Höjd 520 mm (inkl hjul). Vikt 13 kg. 

För dagsaktuella priser – Kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60


Slamavskiljare Kittec modell AB

Kittec AB med trekammarsystem byggd är byggd i en stabil och stötsäker behållare. Kittecs slamavskiljare förebygger effektivt stopp i avlopp och vattenledningar genom att separera bort slam som lera- och glasyrrester. Installationen är enkel och det är också lätt att rengöra slamavskiljaren.

Kittec Slamavskiljare AB
Slamavskiljare Kittec AB

Slamavskiljaren är placerad på en lackerad stålvagn försedd med 4 hjul. Det gör vagnen lätt att flytta även när slamavskiljaren är välfylld.

Slamavskiljaren kan anslutas till nästan vilket avlopp som helst. Den levereras med en flexislang för anslutning till vask och vattenlås för anslutning till avlopp.

Lock till slamavskiljaren finns som tillval.

Egenskaper:

 • Generöst trekammarsystem
 • Stabil och stötsäker behållare
 • Variabel anslutning av inloppshylsa (diameter 40 mm)
 • Stålstativ med 4 st låsbara hjul
 • Specialstorlekar på begäran
 • Lock finns som tillval

Teknisk specifikation:

Yttermått: Längd *610 mm, Bredd 410 mm,  Höjd 530 mm (inkl hjul). Vikt 10 kg. *På längden tillkommer ca 60-70 mm för utlopp av vattenlåset. Total längd med vattenlås blir ca 680 mm.


Slamavskiljare Låg Modell

Denna leravskiljare är identisk med Kittecs standardmodell som du kan läsa om i ovanstående stycke frånsett att höjden på behållaren är 10 cm lägre. I de fall man har trångt om utrymme på höjden men tillräckligt med plats i både bredd och längd är denna variant utmärkt.

Leravskiljare

Yttermått Låg Modell: Längd *610 mm, Bredd 410 mm,  Höjd 430 mm (inkl hjul). Vikt 10 kg. *På längden tillkommer ca 60-70 mm för utlopp av vattenlåset. Total längd med vattenlås blir ca 680 mm.


Slamavskiljare Mini

Mini är vår minsta specialanpassade leravskiljare för dig som har extra trångt med utrymme under vasken. Framtagen på kunders begäran och perfekt om du bara har trångt om plats. Denna modell är 12 cm kortare på längden och är 10 cm lägre i höjd än slamavskiljare i standardmått.

Liten slamavskiljare för små utrymmen under diskhon. Med tillhörande vagn i lackerad stål och med fyra hjul.

Yttermått vår minsta modell:

 • Mått med stålstativ: Längd *490 mm Bredd 410 mm Höjd 430 mm (inkl hjul).
 • Mått utan stålstativ: Längd *480 mm Bredd 400 mm Höjd 345 mm
 • *På längden tillkommer ca 60-70 mm för utlopp av vattenlåset. Total längd med vattenlås blir ca 560 mm.

För dagsaktuella priser – Kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60