Lerpressar

Kittec Lerpress TP

Brännpunkt levererar lerpressar och hänkelpressar över hela Sverige. Hos oss hittar du en lerpress från Kittec och en hänkelpress i rostfritt från Venco.

Lerpressen har ett standardset med 5 schabloner. Som tillval kan man få den utrustad med ytterligare 12 st schabloner. Hänkelpressen för hänklar från Venco levereras med ett standardset mallar.

 

Har du frågor om lerpressar eller hänkelpressen eller vill ha dagsaktuella priser – kontakta oss på eller ring 0340-20 55 60.


Lerpress Kittec TP

KITTEC® lerpress TP är omtyckt för sin enkla och robusta konstruktion.

Lerpress Kittec TP
Kittec TP

Den höga kvaliteten ger lång hållbarhet. Detta kombinerat med en väl genomtänkt funktion gör den lämplig för professionella keramiker med högt ställda krav.

Utmärkt kraftöverföring via kugghjul till kuggstång. Snabbkoppling för smidigt utbyte av mallar. Konstruktionen är gjord i galvaniserat och lackerat stål. Handtaget är avtagbart.

Behållaren kan fyllas med upp till 12.5 kg lera. Med hjälp av ett kraftigt spärrhandtag pressas leran genom behållare och den mall man valt. Beroende på mallens utformning kan du få ett flertal olika former på leran. Lerpressen monteras direkt på en stabil vägg av betong, trä eller tegel. Som tillval finns även ett golvstativ i stål

Teknisk specifikation

Cylinder: 140x140x400 mm. Yttermått bredd 260x djup 210 x höjd 860 mm

Standardset med 5 schabloner ingår.

3-års garanti.

Produktblad Kittec Lerpress TP

Kittec TP schabloner
Schabloner

Venco Hänkelpress

VENCO´s HänkelpressVenco´s hänkelpress är tillverkad i rostfritt stål. Cylindern har en diameter på 76 mm och längden är 300 mm. Ett standardset med chabloner medföljer hänkelpressen.

press1b