Sättmaterial till keramikugnar

Rhode keramikugn ELS under provbränning

Brännpunkt levererar sättmaterial till keramikugnar över hela landet. Hos oss hittar du sättplattor och pelare till brännugnar.

Om du behöver du eldfasta plattor till din brännugn – Kontakta oss så försöker vi hjälpa dig. Vi har SiC-plattor och keramiska plattor i olika kvaliteter

Sättplattor – Runda pelare – SiC-plattor – Eldfast material

Behöver du hjälp eller vill ha dagsaktuella priser på sättmaterial till keramikugnar  – kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60


Eldfasta plattor till keramikugnar

Sättplattor till keramikugnar finns i flera olika storlekar och former.

Vi kan ordna olika typer av sättplattor i originalutförande direkt från ugnstillverkarna. Du får då rätt sättplattor till din ugn från början utan att behöva fundera över vilka kvaliteter eller mått som är det rätta. Det är enkelt men ofta även lönsamt, speciellt när det är lite udda mått på plattorna. Men det krävs att du beställer några sättplattor åt gången för att få lönsamhet på grund av fraktkostnaden. Begär offert.

Sättplattor
Sättplattor i olika former
  • Rohde
  • Kittec
  • Nabertherm
  • Padelttherm

Runda sättplattor standard

Det här är sättplattor som passar perfekt till din stengodsugn. Fraktkostnad tillkommer på priserna.

  • Sättplatta rund 350 x 10 mm Pris 400 kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 380 x 10 mm Pris 450kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 420 x 12 mm Pris 600 kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 470 x 15 mm Pris 875 kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 520 x 18 mm Pris 1375 kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 540 x 18 mm Pris 1575 kronor inklusive moms

Karborundum SiC-plattor

SiC-plattor eller carborundum plattor som de även kallas används ibland i botten på frontmatade ugnar. Det beror på att plattorna är mycket värmetåliga och därför lämpliga i direkt närhet till ugnens bottenelement. Brännpunkt kan hjälpa dig att hitta nya bottenplattor till de flesta fabrikat. Däribland varumärken som Padelttherm, Nabertherm, Kittec eller Rohde.

RSiC Plates, Silicon carbide  SiC-Supreme, RSiC-HighTemp, RSiC-Porcelaing, kärt barn har många namn. Det är plattor som används som exklusivt sättmaterial till keramikugnar. Sättplattor som tål höga temperaturer kring 1400°C, vissa ända upp till 1650 °C. De har en betydligt längre hållbarhet, de är tunnare, har lägre vikt, och därmed också enklare att hantera än traditionella sättplattor. Det gäller speciellt för större plattor där viktskillnaden blir upp till 40% lägre med dessa plattor. Nackdelen är att priset blir högre än för vanliga sättplattor. Men trots sitt högre pris blir det ofta lönsamt på sikt, speciellt om man har en större produktion.

Sättplatttor för keramikugn

SiC-Supreme, eller Supersättplattan som den även kallas, blir allt mer populär bland våra kunder. Den här plattan behöver inte behandlas med någon plattengobe / separator. Supersättplattan ger ett överlägset skydd mot glasyrspill, är bara 7-8 mm tjock, mycket formstabil och vridstyv. En sättplatta med lång livslängd som tål ända upp till 1400 °C. En investering som gör att du slipper hantering med att stryka på plattengobe på dina sättplattor, eller att du får förstörda plattor genom glasyrspill. En sättplatta som definitivt gör livet lite enklare.

Läs mer om våra SiC-plattor här


Runda pelare

Pelare till sättmaterial Rohde_2
Set med pelare i fyra längder

Detta set med cylindriska pelare håller hög kvalitet och varje set innehåller 12 stycken pelare. De levereras endast i hela set. Pris ca 625 kronor inklusive moms. Frakt tillkommer på detta pris.

I lådan hittar du 3  pelare av varje längd: 25 mm – 50mm – 75mm och 100 mm.

Till skillnad från en del andra pelar med lägre kvalitet och tunnare väggar har dessa pelare 10 mm tjocka väggar. Det är för övrigt samma set med pelare som följer med alla leveranser av nya ugnar från Rohde.

Pelare till sättmaterial Rohde
Set med 12 st pelare. 3 av varje längd: 25, 50, 75 , 100 mm