Sättmaterial till keramikugnar

Rhode keramikugn ELS under provbränning

Brännpunkt levererar sättmaterial till keramikugnar över hela landet. Hos oss hittar du sättplattor och pelare till brännugnar.

Om du behöver du sättmaterial till din brännugn – Kontakta oss så försöker vi hjälpa dig. Vi kan även ordna SiC-plattor eller så kallade carborundum plattor.

Sättplattor – Pelare – SiC-plattor – Eldfast material

Behöver du hjälp eller vill ha dagsaktuella priser på sättmaterial till keramikugnar  – kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60


Sättplattor keramikugnar

Sättplattor till keramikugnar finns i flera olika storlekar och former.

Vi kan ordna olika typer av sättplattor i originalutförande direkt från ugnstillverkarna. Du får då rätt sättplattor till din ugn från början utan att behöva fundera över vilka kvaliteter eller mått som är det rätta. Det är enkelt men ofta även lönsamt, speciellt när det är lite udda mått på plattorna. Men det krävs att du beställer några sättplattor åt gången för att få lönsamhet på grund av fraktkostnaden. Begär offert.

Sättplattor
Sättplattor i olika former
  • Rohde
  • Kittec
  • Nabertherm
  • Padelttherm

Runda sättplattor standard

Det här är sättplattor som passar perfekt till din stengodsugn. Fraktkostnad tillkommer på priserna.

  • Sättplatta rund 350 x 10 mm Pris 400 kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 380 x 10 mm Pris 450kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 420 x 12 mm Pris 600 kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 470 x 15 mm Pris 800 kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 520 x 18 mm Pris 1200 kronor inklusive moms
  • Sättplatta rund 540 x 18 mm Pris 1575 kronor inklusive moms

Karborundum SiC plattor

SiC-plattor eller carborundum plattor som de även kallas används ofta i botten på frontmatade ugnar. Det beror på att plattorna är mycket värmetåliga och därför lämpliga i direkt närhet till ugnens bottenelement. Brännpunkt kan hjälpa dig att hitta nya bottenplattor till de flesta fabrikat. Däribland varumärken som Padelttherm, Nabertherm, Kittec eller Rohde.

RSiC Plates, Silicon carbide  SiC eller carborundum. Ja kärt barn har många namn. Det är plattor som också används som exklusivt sättmaterial till keramikugnar. SiC-plattor är mycket värmetåliga och hållbara när de används som sättplattor. De är dessutom tunnare med lägre vikt än vanliga sättplattor. Den här typen av plattor är lättare att hantera och har också betydligt längre hållbarhet. Men smakar det så kostar det. Nackdelen är att priset ofta blir flerdubbelt mot vanliga sättplattor. Men trots sitt höga pris kan det ändå vara lönsamt om man har en större produktion. Begär in offert.

 


Sättmaterial till keramikugnar – Pelare

Pelare till sättmaterial Rohde_2
Set med pelare i fyra längder

Detta set med pelare håller hög kvalitet och varje set innehåller 12 stycken pelare. De levereras endast i hela set. Pris ca 595 kronor inklusive moms. Frakt tillkommer på detta pris.

I lådan hittar du 3  pelare av varje längd: 25 mm – 50mm – 75mm och 100 mm.

Till skillnad från en del andra pelar med lägre kvalitet och tunnare väggar har dessa pelare 10 mm tjocka väggar. Det är för övrigt samma set med pelare som följer med alla leveranser av nya ugnar från Rohde.

Pelare till sättmaterial Rohde
Set med 12 st pelare. 3 av varje längd: 25, 50, 75 , 100 mm