Nabertherm – Snabba leveranser och 70 års erfarenhet.

Brännpunkt levererar Nabertherm keramikugnar över hela Sverige. Till professionella keramiker, hobbykeramiker, skolor, företag och institutioner. Vi har förmånen att kunna erbjuda hela Nabertherms sortiment av keramikugnar. Även brännugnar avsedda för industri och laboratorium.

Vi hjälper dig hitta rätt modell som passar bäst för dina behov.

Om du behöver hjälp att hitta rätt brännugn och vill ha dagsaktuella priser på Naberterms keramikugnar – kontakta oss på info@brannpunkt.se eller ring 0340-20 55 60

Toppmatade keramikugnar Nabertherm
Toppmatade keramikugnar från Nabertherm

Nabertherm – Välkänd tillverkare av keramikugnar – snabba leveranser

Nabertherm har snabba leveranser och 70 års erfarenhet av att tillverka keramikugnar. Man tillverkar brännugnar med tilltalande design, god prestanda och bra brännresultat. Nabertherms stengodsugnar är välisolerade och har en energibesparande isoleringskonstruktion för att på så sätt kunna uppnå höga temperaturer effektivt. Utöver detta och snabba leveranser är dessutom priset fördelaktigt.


Nabertherm keramikugn modell Top

Toppmatad keramikugn modell Top är byggd i hög kvalitet med värmelement som ligger väl skyddade i spår. De finns i storlekar från16- till 220-liter.

Nabertherm keramikugn Top 16_R
Bordsmodell Top 16/R

Modell Top är lämplig för hobbykeramikern. För mer frekvent professionell användning i keramikverkstaden rekommenderar Nabertherm sina kvadratiska toppmatad ugnar.

Sedan 2021 har Nabertherm stärkt upp serien Top med tre nya modeller. Alla med kraftigare element för högre temperaturer och längre hållbarhet. Se i tabellen nedan.

Kika gärna vidare på Nabertherms egna hemsida

Mer information hittar du också på Brännpunkts sida med alla toppmatade ugnar

De flesta av Nabertherms toppmatade keramikugnar finns som lagervara.

Teknisk specifikation över Nabertherm keramikugn modell Top
Teknisk specifikation över Nabertherm toppmatade keramikugn Top

Hur installeras en toppmatad ugn från Nabertherm ?

Undrar du hur man packar man upp och installerar en toppmatad keramikugn från Nabertherm? Titta på filmen för att lära dig.

Nabertherms senaste automatik: 500-serien

Från och med maj 2022 levererar Nabertherm alla sina ugnar med den nya automatiken i 500-serien. Automatiken har en stor touchpanel men du kan även övervaka ugnen via den kostnadsfria appen ”MyNabertherm” för smartphones. USB-sticka med möjlighet att logga bränningar.

Naber B500_C540

Lär dig mer om automatiken på Brännpunkt youtube

Hur fungerar Nabertherms automatik i 400-serien ?

Vill du lära dig mer om hur automatiken fungerar? Ta dig då gärna tid att gå igenom detta avsnitt som handlar om funktionerna i Nabertherms automatiker. Här finns både filmer och dokumentation som lär ut hur man hanterar en automatik i Naberterms 400-serie.
 
De två vanligaste automatikerna från Nabertherm är B400 och C440. Grundfunktionerna är densamma men C 440 kan lite mer än standardautomatiken B 400. De flesta klarar sig utmärkt med standardmodellen. Men önskar du fler funktioner som exempelvis ramper för avspänning till glasfusing. Då behöver du istället uppgradera till automatik C440.

Grundläggande funktioner

Hur fungerar de grundläggande funktionerna? Den här filmen ger en god översikt kring hur automatiken fungerar och beskriver de grundläggande funktioner är i serie 400.

Att välja språk

Här får du lära dig hur man ställer in språk i automatiken.

Hur ställer man in och sparar program ?

Hur gör man för att skapa egna brännprogram och för att sedan spara dem? I den här instruktionsfilmen får du veta hur man steg för steg ställer in och sparar programmen. Filmen är lärorik och beskriver på ett pedagogiskt sätt de olika stegen.
 

Hur du väljer och startar ett program

Instruktionsfilmen visar hur du väljer och startar ett brännprogram.

 

Hur du importerar brännprogram från USB

Här beskrivs hur du via ett USB-minne importerar brännprogram till Nabertherms automatik i serie 400.
 

Hur du skapa brännprogram på PC

Beskrivning av hur du skapar egna brännprogram på dator för Nabertherms automatiker i 400-serien. Skapa program på din PC, för över till USB-minne och importera sedan programmet i automatiken.

Bruksanvisning och manual på svenska

Nedan hittar du  Nabertherms svenska manual på automatiker som ingår i serie 400. Bruksanvisningen gäller för B400 / B410, C440 / C450 och P470 / P480. Du finner också en översikt på svenska.
 
 
 

 


Nabertherm frontmatad keramikugn med element på rör

Naberterm_keramikugn_N300
Nabertherm N300

Stengodsugnar med lång livslängd, tilltalande design, och utmärkt temperaturjämnhet. Nabertherms kammarugnar kan fås i volym från 100 liter upp till 2200 liter och vänder sig framför allt till professionella användare.

Det är en brännugnar som är väl beprövade sedan många år tillbaka. Brännugnar som används för keramik, glas, porslin och stengods även vid höga arbetstemperaturer. Dessa kammarugnar riktar sig till professionella användare i keramikverkstäder, ateljéer, skolor men även för den kräsne hobbykeramikern. De rekommenderas särskilt vid frekvent bränning i höga temperaturer där man behöver en optimal temperaturjämnhet.

Läs mer om modellen på Brännpunkt sida med alla frontmatade keramikugnar

Kika gärna även in på Naberterms egna sida. Där kan du läsa mer om denna ugnen men också ladda ned hela deras katalog.

Hur installeras en frontmatad ugn från Nabertherm?

Om du undrar över hur man packar man upp och installerar en frontmatad stengodsugn från Nabertherm. Titta gärna på filmen för att lära dig.